Infinity-zwembad in Salzburg

infinity-zwembad-in-salzburg-01

Feiten


Bouwjaar: 2015
Wateroppervlakte:
- Oppervlakte zwemgedeelte: 45 m²
- Totale oppervlakte: 45 m²
Waterdiepte: 1,5 m
Folie: hellgrau
Overig:

Ontwerp en uitvoering:
Fresner Garten- und Landschaftsbau GmbH
at-8962 Michaelerberg

Infinity-zwembad in Salzburg


Midden in de stad Salzburg, in de duurdere wijk 'am Gaisberg', bevindt zich dit project met uitzicht op de vesting „Hohensalzburg“. De Living-Pool is in het kader van een huissanering in 2015 gebouwd en bij het zwemmen geniet men van een bijzondere blik op Salzburg. Bij de bouw van het zwembad zijn alle mogelijke vormgevingen die een natuurbad biedt gebruikt. De toegang tot de Living-Pool loopt via meerdere traptreden, die worden overspoeld door watervallen, het water leidt op deze manier de bezoeker van het bovenste terras naar het zwembad. Zitblokken functioneren als bronstenen en een manier om met het water te spelen. Het bassin met waterlelies benadrukt de natuurlijke uitstraling van het geheel en de grijze folie van BIOTOP verleent het water een schitterende kleur. Het Infinity-bekken met de overloopgoten geeft ruimte en de tegenstroominstallatie maakt het mogelijk om in een qua oppervlakte gezien klein zwembad toch sportief te kunnen zwemmen. Met de verwarming door betonkernactivering is hier een techniek gebruikt die baanbrekend kan zijn voor de rest van de BIOTOP-groep. Door de combinatie van grote keramische platen, sierbeton, hout en de natuurlijk kleur van het water van de Living-Pool ademt de tuin een hele bijzondere sfeer uit. De eenvoudige beplanting benadrukt de stijl van dit project nog meer. De lichtgroene grassen op de voorgrond van het gelaagde sierbeton geven het zwembad een eenvoudige maar ook elegante omlijsting. Deze omlijsting met grassen loopt door tot aan het bovenste terras en werkt gelijktijdig als een outdoor-ruimte-afscheiding tussen zwem- en relaxzone. Bij de bouw van het zwembad waren er enkele hindernissen die genomen moesten worden. De toegang naar de bouwplaats was alleen mogelijk door een twee meter hoge garage. Door deze smalle poort moest alle afgegraven grond en materiaal worden getransporteerd. Extra moeilijk was het door de bouw op een heuvel met een buitegewoon hoogteverschil van vier tot vijf meter. Door de techniek ondergronds te plaatsen is bijna het hele houten terras vrij van hinderlijke deksels. Bij dit project is op een schitterende wijze een veelvoud aan elementen vormgegeven en ambachtelijk verwerkt. Ook de vak-persjury, die elk jaar wordt gevraagd hun oordeel uit te spreken, heeft dit erkent in hun beoordeling en heeft deze Living-Pool dan ook uitgeroepen tot "Pressefroschkönig 2016".


infinity-zwembad-in-salzburg-02
infinity-zwembad-in-salzburg-03
infinity-zwembad-in-salzburg-04

Bestel catalogus



Bekijk video's



Website by berghWerk New Media