A natural pool as the center of a sustainable project

A natural pool in harmony with the French landscape

Feiten


Bouwjaar: 2013
Wateroppervlakte:
- Oppervlakte zwemgedeelte: 80 m²
- Oppervlakte regeneratiegedeelte: 112 m²
- Totale oppervlakte: 200 m²
Waterdiepte: 1,8 m
Overig:
A simple embankment made of earth increases the natural character of the pool

Ontwerp en uitvoering:
Côté Jardin
fr-41700 Contres

A natural pool as the center of a sustainable project


This project was realized for a family living in a rural environment in the heart of France. The house is constructed entirely from natural materials, like clay plastering for the interior walls and wooden shingles for the roof, thereby corresponding to the clients’ vision of sustainable building. The clients had originally only planned to have a natural pond without the option for bathing beside the patio, but the BIOTOP natural pool concept persuaded them to go a step further: A solution was found that realized the family’s ideas of curving banks, a small stream flowing into the pool, and a wooden bridge. The result is a pool that truly looks as though it had developed naturally.


A natural pool in harmony with the French landscape
A natural pool in harmony with the French landscape
A natural pool in harmony with the French landscape

Bestel catalogus



Bekijk video's



Website by berghWerk New Media